Wij maken eerbiedig het h. kruisteken

Wij maken eerbiedig het h. kruisteken

Als je het h. kruisteken maakt laat je zien dat je gelooft in de H. Drieëenheid. Je zegt dan: in de Naam van de Vader, en de Zoon en de Heilige Geest, amen. Dat wil zeggen: ik ben helemaal van God. Maak het kruisteken altijd heel langzaam en heel eerbiedig.
Op de plaat staat wanneer je een kruisteken moet maken. Op de eerste plaats, als je wakker wordt. Je wil dan zeggen: alles, wat ik vandaag doe, doe ik voor God.
Voor het eten maak je een kruis. En ook daarna. Om God voor alles te danken. Moeder maakt een kruis over het brood, om God te bedanken.
Kom je een kerk binnen, dan maak je een kruis, om beter te bidden. Op het eind van de H. Mis geeft de priester de zegen. Je maakt dan een kruisteken. Dat wil zeggen: je wil alles die dag doen tot eer van God.
Voor de les begint, maak je ook een kruisteken. Je vraagt dan aan God, om goed je best te doen en flink te leren.
Voor je naar bed gaat vraag je een kruisje aan vader of moeder om hun zegen te vragen. Boven je bed hangt een bakje met wijwater. Daarmee maak je een kruisteken, voor je in bed stapt.
Op het laatste plaatje zie je een duivel. Die zegt tegen de jongen: “Steel maar gerust.” De jongen maakt een kruis. De duivel vlucht gauw weg.
Ik moet altijd een mooi kruis maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *