Wat wij aan jezus vragen

Wat wij aan jezus vragen

Midden op de bladzijde zie je Jan en Ria. Ik zal je eens vertellen, wat ze aan Jezus vragen.
Als je goed kijkt, zie je dat ook allemaal op de plaatjes. Jan en Ria vragen eerst, om altijd braaf te blijven en veel van Jezus te houden. Ze bidden ook voor vader en moeder, voor hun broertjes en zusjes. De moeder van Ria is ziek. Zij vraagt aan Jezus haar weer beter te maken. Ria vraagt ook, om goed te leren in school. Jan maakt thuis altijd ruzie. Hij vraagt nu, om vriendelijk te zijn en goed voor iedereen. Ook jokt Jan dikwijls. Hij zal het niet meer doen. Hij wil een eerlijke jongen worden. Nu vraagt hij Jezus hem te helpen.
En bidden ze niet voor de paus en de bisschop? Ja, die worden niet vergeten. En ook aan de pastoor en de kapelaan denken de kinderen. Die helpen de mensen, om God goed te eren en te dienen, om in de hemel te komen.
Ria heeft een oom, die pas gestorven is. En Jan zijn broertje is pas dood. Ze bidden voor hun zielen en voor alle zielen in het vagevuur.
Naast Ria wonen mensen, die niet braaf zijn. Ze gaan niet meer naar de kerk. Ria bidt voor hen en voor alle andere zondaars. Jan doet dat ook. Ook bidden ze voor de missie. Ze vragen, dat alle mensen God zullen eren en dienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *