Wat Jezus deed bij het Laatste Avondmaal

Wat Jezus deed bij het Laatste Avondmaal

Jezus gaf aan het kruis zijn leven voor alle mensen. Daarom zie je overal een kruis: thuis, in de klas, in de kerk, zelfs op de kerktoren. In vele streken ook langs de weg. Al die kruisen doen ons denken aan Jezus, die Zijn leven gaf als een offer. Geeft Jezus Zijn leven nog als een offer? Ja, in de Heilige Mis. Daar zie je wat anders dan er op Calvarie gebeurde, maar toch is het juist hetzelfde. Dat ga ik je eens uitleggen.
De dag voor Zijn lijden ging Jezus met zijn apostelen het avondmaal gebruiken. Voor het laatst. Daarom noemen we dat: het Laatste Avondmaal. Toen gebeurde er iets heel moois. Kijk maar op de bovenste plaat. Jezus nam een stukje brood. Hij zegende dat en zei: “Dit is mijn Lichaam, dat Ik voor u offer.” Nu was er een groot wonder gebeurd. Wat Jezus in Zijn handen hield, was geen brood meer. Het zag er nog wel uit als brood. Het smaakte nog wel als brood. Maar toch was het geen brood meer. Jezus had het veranderd in zijn Lichaam. Het was toen Jezus zelf.
Daarna nam Jezus een kelk met wijn. Hij zegende die wijn en sprak: “Dit is mijn Bloed, dat Ik voor u offer.” Het zag er nog wel uit als wijn. Het rook nog wel naar wijnOok smaakte het nog wel zo. Maar toch was het geen wijn meer Jezus veranderde de wijn in Zijn H. Bloed. Het was toen Jezus Zelf Je kunt dat zien op de onderste plaat
Als je iets offert geef je het mooiste, wat je hebt. Jezus deed dat ook. Hij gaf zichzelf aan zijn Vader. Hij deed dat één keer op het kruis. Nu doet Hij het niet meer op het kruis. Hij doet dat iedere dag in de Heilige Mis. Je kunt dat niet zien. Toch is het zo. Het is een geheim. “Lieve Jezus, ik geloof, dat U in het Laatste Avondmaal brood en wijn veranderde in uw H. Lichaam en Bloed. Ik geloof, dat dit ook gebeurt in de Heilige Mis. Ik geloof dit vast, omdat Gij het zelf hebt gezegd. Heer, vermeerder mijn geloof.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *