Het Heilig Oliesel

Het Heilig Oliesel

Op de bovenste plaat zie je een priester, die een zieke bedient.
Els was al een tijd ziek. Ineens werd het heel erg. De dokter zei dat ze bediend moest worden. Nu is de priester bij haar. Eerst gaat ze biechten en geeft de priester haar de H. Communie. Dan zalft hij haar ogen en oren. Wat wordt nu vergeven? Het kwaad, dat ze ermee gedaan heeft. Dan zalft de priester haar neus en mond, haar handen en voeten. Wat wordt nu vergeven? Het kwaad, dat ze ermee gedaan heeft. Els gaat recht naar de hemel, als ze het H. Oliesel goed ontvangen heeft. Ook krijgt ze nog de zegen van de paus. Engelen staan al gereed, om haar ziel bij Jezus en Maria te brengen. Het Heilig Oliesel maakt ons klaar voor de hemel.
Het H. Oliesel helpt je soms, om weer beter te worden. Kijk maar eens op de onderste plaat. Daar zit Ria. Ze is zwaar ziek geweest. De pastoor heeft haar bediend. Na het H. Oliesel werd ze langzamerhand beter. Het H. Oliesel geeft ons soms de gezondheid terug.
Vraag dikwijls aan Jezus, om nog bediend te worden voor je sterft. Dan ben je goed klaar voor de hemel. Vraag het ook aan Maria en bid dikwijls: “H. Maria, moeder van God, bid voor ons, zondaars, nu, en in het uur van onze dood. Amen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *