Het H. Kruisoffer en de sacramenten

Het H. Kruisoffer en de sacramenten

Jezus heeft op het kruis veel voor ons verdiend. Wat heeft Jezus verdiend? Ik zal je het eens vertellen. Alles, wat je voor je ziel nodig hebt. Bij elke Heilige Mis krijg je meer goddelijk leven. Jezus maakt je ziel sterker om alles goed te doen. Kleine zonden worden vergeven. Straffen van zonden gaan weg. Gebeurt dat alleen bij jou? Neen, ook bij de andere mensen die gedoopt zijn. Het gebeurt vooral als je zelf in de H. Mis bent.
Kijk weer eens goed naar de plaat. Wat zie je? De zeven H.H. Sacramenten.
In de H. Communie geeft Jezus Zich aan ons. We noemen dat: het H. Sacrament des Altaars. In de H. Hostie wordt Jezus bewaard op het altaar.
Ook zie je nog: het H. Doopsel. Toen je gedoopt werd, werd je ziel heilig. Je bent daardoor kind en vriend van God. Jezus heeft dit voor je verdiend aan het kruis.
Zie je ook op de plaat, dat er iemand aan het biechten is? Hij wordt een groter vriend van God. Misschien had hij een doodzonde gedaan. Het goddelijk leven was weg. Nu heeft hij het weer terug. God woont weer in zijn ziel. Jezus heeft dat voor hem verdiend aan het kruis.
Er staan nog vier Sacramenten op de plaat: het H. Vormsel, het H. Priesterschap, het H. Huwelijk, het H. Oliesel.
Daardoor worden de mensen altijd heiliger. Ze lijken steeds meer op Jezus. Ze krijgen meer goddelijk leven. Ze komen hoger in de hemel. Jezus heeft dat alles door Zijn H. Kruisoffer voor ons verdiend. Zorg, dat jij ook meer gaat lijken op Jezus.
“Het offer van Jezus heiligt ons, Lieve Jezus, maak mijn ziel steeds heiliger en sterker. U hebt dat voor mij verdiend aan het kruis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *