De gevolgen van de erfzonde 2

De gevolgen van de erfzonde 2

Eerst hadden Adam en Eva een mooie, sterke ziel. Na de zonde werd de ziel zwak. Ze konden nu veel gemakkelijker kwaad doen. Ook jij! Door de erfzonde. Je wordt geboren met een zwakke ziel. Het is moeilijk, om altijd het goede te doen. Het is niet gemakkelijk, om steeds gehoorzaam te zijn.
In het Paradijs was het werken gemakkelijk en plezierig. Na de zonde niet meer. Voor jou ook niet. Na de erfzonde is het werken lastig. Kijk maar eens op de plaat. Die mannen werken hard. Ze duwen de zware kar omhoog tegen de brug.
Door de zonde is er ook pijn en verdriet in de wereld gekomen. Dat merkten Adam en Eva. Ze dachten aan het Paradijs. Daar waren ze altijd blij en gelukkig. Wij hebben ook weleens pijn en verdriet. Hoe komt dat? Door de erfzonde. Kijk maar weer op de plaat. Het meisje heeft veel pijn. Moeder heeft verdriet, omdat haar kind zo lijdt. Dat alles komt door de zonde.
God had eens gezegd: “Als je van die boom eet, zul je sterven.” Adam en Eva hebben gegeten en zijn gestorven. Jij bent ook geboren met de erfzonde. Jij moet ook sterven. Je kunt ook jong sterven. Dat zie je op het laatste plaatje. De jongens van de klas gaan hun vriendje Jan begraven. Iedereen komt aan de beurt. Dat is de schuld van de erfzonde. Alle mensen moeten sterven.
Adam en Eva hebben naar de duivel geluisterd. Ze deden groot kwaad. Ze maakten zichzelf ongelukkig. En alle andere mensen. Luister nooit naar de duivel. Hij is je grootste vijand. Hij maakt je ongelukkig. Luister altijd naar God. Hij is je goede Vader. Hij maakt je gelukkig. Hier op aarde. Maar vooral later in de hemel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *