Dagelijkse zonden

Dagelijkse zonden

Een kleine zonde heet dagelijkse zonde, omdat ze bijna iedere dag gebeurt. Op de plaat zie je vier van die zonden.
Willem speelt op straat. Moeder heeft hem al geroepen om binnen te komen. Hij is ongehoorzaam en doet het niet. Kees steelt een appel van een kar. Hij loopt er hard mee weg. Kinderen zitten in een kerk. Ze lachen, praten en spelen. Annie heeft een bordje gebroken. Ze jokt en zegt tegen moeder, dat Ria het gedaan heeft.
Die kinderen op het plaatje doen een dagelijkse zonde. Gaat het goddelijk leven uit hun ziel? Neen! Zij blijven kinderen van God. Maar ze houden niet zoveel meer van Hem. Ze worden minder goede vrienden van God. Ze zijn niet meer zo gelukkig als eerst. Als ze zo sterven, gaan ze naar het vagevuur. Hun zielen moeten dan veel pijn lijden. Door de pijn worden ze zuiver. Kijk maar eens op de plaat. Toch zijn die zielen vrienden van God. Maar ze mogen pas bij Hem komen, als ze helemaal zuiver zijn. Daarom zijn ze toch nog blij.
Je moet die zielen helpen. Weet je hoe? Door naar de H. Mis te gaan. Door veel voor hen te bidden. Door heel goed te luisteren naar vader en moeder. Door flink te werken in school.
Als je veel kleine zonden doet ga je gemakkelijker doodzonden doen. Vraag daarom aan Jezus en Maria om je te helpen geen kleine zonden te doen. Door de dagelijkse zonden verdienen we de straffen van het vagevuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *